Dezastru! TAROM renunta la cursele internationale din Oradea. Primaria Oradea: Primiti-ne in actionariat!
Stiri Oradea

Dezastru! TAROM renunta la cursele internationale din Oradea. Primaria Oradea: Primiti-ne in actionariat!

Dezastrul prevazut de toata lumea, inca din aceasta iarna, s-a petrecut. Oradea a ramas fara curse internationale, in conditiile in care are una dintre cele mai noi si moderne piste aeriene, si in constructie, al doilea terminal.

În ultimele săptămâni, împreună cu autoritățile județene și municipale, am inițiat numeroase acțiuni pentru promovarea primelor curse internaționale oferite de TAROM cu decolare din Oradea, anunta compania aeriana.

Desigur, acest lucru este o minciuna, din perspectiva ideii de „numeroase actiuni”, deoarece nici Aeroportul Oradea, Consiliul Judetean Bihor sau TAROM, nu au desfasurat nici o campanie serioasa de informare si publicitate atat outdoor cat si in presa locala. 

Prețurile oferite pe ruta Oradea – Milano (Bergamo), respectiv Oradea – Barcelona (El Prat) sunt accesibile, putem spune chiar bune, având în vedere serviciile oferite, mai spune TAROM, ceea ce este adevarat, insa nu inseamna totul, fara o prezentare adecvata a conexiunilor, a unor oferte turistice sau a unor servicii conexe. 

interlink.ro

Din informatiile noastre nici Aeroportul Oradea si nici Consiliul Judetean Bihor nu au contactat nicio agentie de turism in vederea realizarii unor pachete de servicii care sa includa aceste destinatii, si pe buna dreptate TAROM considera ca destinatiile Milano si Barcelona nu sunt atractive financiar, iar cursele sunt goale.

Cu toate acestea, din informațiile pe care le avem, vânzarea biletelor pe cele două rute a rămas cu mult sub nivelul așteptărilor, media biletelor vândute fiind în jur de 7 bilete/cursă.

În urma acestora, operatorul național a decis retragerea din orarul de vară a celor două curse.

Redăm integral comunicarea primită de la compania TAROM:

Vă aduce la cunoștință decizia conducerii companiei Tarom de neîncepere a operării pe rutele Oradea – Milano (Bergamo) – Oradea și Oradea – Barcelona-Oradea în sezonul de vară 2019, conform notelor SG909/04 Feb 2019 și SG1747/25 Feb 2019. Prin urmare, cursele RO411/2, Oradea-Milano (Bergamo) – Oradea și RO429/30, Oradea – Barcelona – Oradea vor fi retrase din toate sistemele în cel mai scut timp posibil.
Vă rugăm luați măsurile necesare.

In acelasi timp, viceprimarul Florin Birta, cere public Aeroportului Oradea sa accepte propunerea municipiului Oradea de a intra in actionariat si, astfel, de a gasi impreuna o rezolvare urgenta a acestei probleme.

Având în vedere decizia de azi a Tarom, Aeroportul Oradea rămâne fără nicio cursă internațională. 
Cer public conducerii Consiliului Județean Bihor, măcar în al 12-lea ceas, să accepte intrarea Municipiului Oradea în acţionariatul aeroportului, pentru ca împreună să găsim o rezolvare urgentă a acestei probleme.„, a scris Florin Birta pe pagina sa de facebook.

Una peste alta, incompetenta sau rea vointa, Consiliul Judetean Bihor este principalul vinovat al dezastrului economic pentru Oradea, ce inseamna Aeroportul Oradea, iar cei responsabili ar trebui sa-si dea demisia de onoare!

Daca maine ar avea loc alegeri locale cu ce partid ati vota?
 • PNL 45%, 422 voturi
  422 voturi 45%
  422 voturi - 45% din totalul de voturi
 • USR-PLUS 29%, 275 voturi
  275 voturi 29%
  275 voturi - 29% din totalul de voturi
 • PSD 10%, 90 voturi
  90 voturi 10%
  90 voturi - 10% din totalul de voturi
 • Pro Romania 7%, 65 voturi
  65 voturi 7%
  65 voturi - 7% din totalul de voturi
 • NU votez 2%, 22 voturi
  22 voturi 2%
  22 voturi - 2% din totalul de voturi
 • PMP 2%, 21 vote
  21 vote 2%
  21 vote - 2% din totalul de voturi
 • Alt partid 2%, 21 vote
  21 vote 2%
  21 vote - 2% din totalul de voturi
 • UDMR 1%, 14 voturi
  14 voturi 1%
  14 voturi - 1% din totalul de voturi
 • ALDE 1%, 6 voturi
  6 voturi 1%
  6 voturi - 1% din totalul de voturi
Voturi totale: 936
14/01/2020 - 31/01/2020
Votul este inchis
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News