S-au aprobat indicatorii pentru trei proiecte votate în cadrul bugetării participative
Stiri Oradea

S-au aprobat indicatorii pentru trei proiecte votate în cadrul bugetării participative

În sedința Consiliului Local de azi, 28 februarie, au fost aprobate un număr de trei proiecte votate de cetățeni în cadrul primei sesiuni a programului de bugetare participativă. Este vorba despre sala multifuncțională de la Liceul Lucian Blaga din Oradea, dar și de proiectul de modernizare a Pieței Tineretului din Velența și de cel de amenajare a pistei de alergare din Parcul Salca.

Piața Tineretului din Velența se află în zona adiacentă bisericii romano-catolice din cartierul Velența.  În acest moment, tronsonul dintre străzile Dobrogeanu Gherea – Miron Costin este nemodernizat, trotuarele sunt neamenajate, iar parcarea autoturismelor în zonă se face dezorganizat.

Deși o parte dintre aleile pietonale sunt asfaltate, acestea nu asigură o legătură continuă. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea dețin suprafețe plantate în cea mai mare parte cu arbori bătrâni, iar gardurile vii sunt neîntreținute și discontinue.

Prin varianta de modernizare propusă de proiectant se va asigura acces facil spre toate direcțiile. Astfel, cele 3 tronsoane de străzi care mărginesc parcul din jurul bisericii vor fi modernizate și vor avea câte o bandă de circulație în ambele sensuri. Accesul la locurile de parcare din fața bisericii se va face pe o alee cu un singur sens de circulație înspre str. C.D. Gherea.

Totodată în zona adiacentă bisericii romano –catolice se va reabilita parcul, respectiv spațiul verde prin plantare de plante perene, arbori și arbuști foioase și gard viu din conifer. Prin proiect se are în vedere și amenajarea de locuri de recreere, locuri de joacă și fitness, precum și amenajarea aleilor pietonale. Iluminatul public al parcului se va realiza cu corpuri de iluminat tip LED.

Parcul nu va fi împrejmuit pe contur și va fi dotat cu o fântână cu apă potabilă racordată la rețeaua stradală urbană. Totodată se vor monta coșuri de gunoi și mese cu bănci. Investiția se va realiza din bugetul local, valoarea acesteia fiind de 3.022.384 lei (fără TVA) iar durata de realizare de 5 luni.

Un alt proiect votat în cadrul bugetării participative și a cărui indicatorii au fost aprobați în ședința de azi, este proiectul privind amenajarea pistei de biciclete în Parcul Salca.

Și aici investiția se va realiza din buget local, valoarea acesteia fiind de 942.234  lei (fără TVA). Durata de realizare a investiției este de 3 luni.

Pista de alergare cu tartan din Parcul Salca va avea o lungime de 1074 m și o lățime de 1,20 m. Traseul pistei va porni de pe malul stâng al Pârâului Peța din dreptul podului pietonal, apoi continuă traseul canalului colector ce deversează în Pârâul Peța. Traseul se continuă paralel cu str. Meiului lângă aleea pietonală și apoi se întoarce spre podul de peste Pârul Peța.

Odată cu amenajarea pistei se va realiza și sistemul de iluminat public aferent.

Ne găsiți și pe Google News