Reabilitarea Palatului Stern se apropie de final. Vezi cum arata. FOTO
Stiri Oradea

Reabilitarea Palatului Stern se apropie de final. Vezi cum arata. FOTO

Primăria Oradea acordă o atenție deosebită lucrărilor la fațadele clădirilor din centrul istoric, printr-o serie de programe de reabilitare. Prin aceste programe, administrația locală vine în sprijinul proprietarilor de imobile, întocmind proiectele tehnice, facilitând obținerea autorizațiilor de construire, oferind un grand de 20% din valoarea lucrărilor la imobilele monument istoric, dar și acordând finanțări rambursabile pe 5 ani proprietarilor.

Astfel, una una din clădirile emblematice ale Oradiei începe să-şi recapete strălucirea de altădată, prin programul de reabilitare a faţadelor clădirilor din centrul istoric. După Palatul Poynar şi Palatul Stern e pe cale să fie reabilitat, aripa dinspre strada M. Eminescu fiind deja gata.

Lucrările se execută în baza contractului încheiat cu S.C Constructorul Sălard S.R.L în noiembrie 2014. Valoarea contractului este de 1.068.825,32 lei fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni, respectiv februarie 2017.

Scopul acestor acțiuni este înfrumusețarea centrului și creșterea siguranței, deoarece multe dintre clădiri se află într-o stare avansată de degradare. Printre imobilele din centru care au fost reabilitate recent se numără Piața Unirii nr. 5, Independenţei nr. 3, Dunării nr. 2, Casa Armatei, Republicii nr. 11, Republicii nr. 33. În prezent  se execută lucrări de reabilitare a fațadelor la Palatul Apollo, Palatul Poynar, Palatul Stern, Palatul Moskovits Miksa, Republicii 13.

loading...