Doua noi cutremure puternice in centrul Italiei. Bilant provizoriu – zeci de raniti. FOTO
Extern

Doua noi cutremure puternice in centrul Italiei. Bilant provizoriu – zeci de raniti. FOTO

Două cutremure cu magnitudinea 5,4 și, respectiv, 6,0 au afectat miercuri seara (ora 20:00 – ora Romaniei – n.r.) centrul Italiei, provocând rănirea ușoară a zeci de persoane, potrivit unui bilanț provizoriu, după doar două luni de la un cutremur în care și-au pierdut viața aproape 300 de persoane în aceeași regiune, conform France Presse.

Locuitorii au avut un noroc extraordinar, pentru ca dupa primul cutremur ei au parasit locuintele înainte de cel de-al doilea seism, mult mai puternic. Echipele de intervenție care au intrat ina ctiune , pe ploaie, in timpul noptii nu au putu estima, inca, amploarea dezastrului.

Al doilea cutremur s-a simtit puternic si la Venetia si Napoli

Serviciile de urgență ale mai multor spitale din regiune au primit câteva zeci de persoane cu răni ușoare, dar niciun caz grav nu a fost semnalat pentru moment.

cutremur-italia-26-10-2016

“Situația este apocaliptică. Multe case s-au prăbușit”, a declarat la un post tv Marco Rinaldi, primarul localității Ussita, precizând că probabil nu au existat totuși victime în comuna sa. “Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am trecut prin multe seisme, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară din case după primul”, a adăugat el.

Foto: dailymail.co.uk