Proiect de lege, al PSD, prin care romanii din diaspora vor trebui sa justifice sursa banilor trimisi in tara
Economie

Proiect de lege, al PSD, prin care romanii din diaspora vor trebui sa justifice sursa banilor trimisi in tara

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine, intr-o postare facuta sambata pe facebook, că PSD are un proiect la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor prin care românii vor fi obligaţi să justifice cu documente sume trimise în ţară, mai mari de 1.000 de euro, riscând confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei.

În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară„,a anunţat Florin Cîţu, într-o postare, sâmbătă, pe Facebook.

Proiectul de lege din 31 ianuarie publicat pe site-ul ONPCSB, spune in felul urmator: „Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro„, cea ce inseamna ca cei care trimit bani trebuie sa justifice sursa fondurilor. 

Tot in acel proiect de lege se spune ca „Entităţile raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. i) sunt obligate să cunoască identitatea entităţilor de la care primesc fonduri în cuantum mai mare decât echivalentul în lei a 1.000 de euro”

Ne găsiți și pe Google News