Primarul Bolojan vrea transformarea zonei centrale in spatiu preponderent pietonal. Ce strazi vor deveni pietonale
Stiri Oradea

Primarul Bolojan vrea transformarea zonei centrale in spatiu preponderent pietonal. Ce strazi vor deveni pietonale

Primarul Ilie Bolojan a vorbit ieri, intr-o conferinta de presa, despre mobilitatea urbana, punand accent pe circulatia pietonala.

Transformarea zonei centrale intr-o zona preponderent pietonala este unul din proiectele de suflet ale primarului, el incurajand mereu scoaterea circulatiei auto din centrul orasului.

Primăria Oradea își dorește să aibă un centru istoric european, în care să fie descurajată circulația mașinilor și să fie încurajată circulația pietonală, astfel încât oamenii să aibă toate condițiile să socializeze, să stea pe terease, să se plimbe în liniște, să circule cu bicicleta, bucurându-se astfel de toate frumusețile pe care le are orașul. În acest fel insistăm pe o creștere a calității vieții în municipiul nostru”, a spus primarul Ilie Bolojan.

In acest sens, primaria pregateste mai multe proiecte de extindere a spatiilor pietonale.

interlink.ro

Dupa transformarea Pietei Unirii in zona pietonala, a urmat proiectul ce vizeaza largirea trotuarului ce va lega Str. Republicii de Magazinul Crisul, transformarea strazii Vasile Alecsandri in zona pietonala, a Pietei Ferdinand si, mai nou, are un vedere transformarea strazii Aurel Lazar in pietonala, motivand prin faptul ca de pe strada Republicii se va putea ajunge mai usor la Cetatea Oradea, pe o varianta mai scurta prin pasarela pietonala din Parcul libertatii. Lucrarile la pietonala Aurel Lazar vor incepe in primavara lui 2018.

Toate aceste proiecte urmeaza sa fie supuse aprobarii Consiliului Local, pana la sfarsitul acestei luni

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0