Viceprimarul F. Birta: Pana la sfarsitul anului, strada V. Alecsandri se va transforma in pietonala. (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Viceprimarul F. Birta: Pana la sfarsitul anului, strada V. Alecsandri se va transforma in pietonala. (GALERIE FOTO)

Primaria Oradea vrea sa demareze lucrarile pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri, iar in acest context va supune, în ședința ordinară de Consiliu Local din 30 martie, aprobarea proiectului.

Valoarea totală  a lucrărilor este de 5.313,463 mii lei (1.176,352 mii euro), cu TVA inclus. V. Alecsandri va fi transformată în stradă pietonală, cu acces pentru aprovizionare într-un anumit interval orar, care va fi stabilit de Primăria Oradea la finalul lucrărilor. Suprafața care umează să fie amenajată este de 4.232,74 mp, urmând să fie realizată atât canalizarea pluvială cât și rețeaua de iluminat public, precum şi plantarea a 12 arbuști.

Durata de execuție a lucrărilor este de 10 luni. Lucrările se vor realiza cu fonduri din bugetul local, urmând ca ulterior proiectul să fie cuprins pe lista proiectelor cu finanțare europeană.

,,După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom demara procedura de licitație în vederea începerii lucrărilor în cel mai scurt timp. Ne dorim ca, până la finalul anului, strada Alecsandri să fie amenajată și să continue astfel zona pietonală din Piața Unirii. Ne dorim ca în viitor să legăm zona centrală de Cetatea Oradea, în așa fel încât turiștii care vizitează orașul nostru să ajungă mai ușor la principalele puncte de atracție”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Ne găsiți și pe Google News