Primaria Oradea va cumpara imobilele ce vor fi demolate pentru constructia Pasajului Decebal
Stiri Oradea

Primaria Oradea va cumpara imobilele ce vor fi demolate pentru constructia Pasajului Decebal

Consilierii locali au aprobat achiziționarea de către municipalitate a cinci imobile din cele șase care se află în zona intersecției bulevardul Decebal și str. Tudor Vladimirescu, parte din amplasamentul necesar pentru realizarea pasajului subteran din această intersecție.

În urma votării, în luna ianuarie, a  studiului de fezabilitate, indicatorilor tehnico-economici, respectiv coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Pasaj subteran la intersecția dintre bulevardul Decebal și strada Tudor Vladimirescu și lărgire strada Tudor Vladimirescu la 4 benzi de circulație”, reprezentanții municipiului Oradea au luat legătura cu proprietarii ce ar urma să fie afectați de acest proiect.

S-au purtat discuții în vederea preluării pe cale amiabilă a proprietăților acestora, în vederea evitării exproprierilor și acordării unui timp suficient, de circa 10-11 luni, pentru ca proprietarii să se poată muta, urmând ca imobilele preluate prin contracte de vânzare-cumpărare să fie predate municipalității până la sfârșitul acestui an.

Cu al șaselea proprietar de imobil au avut loc discuții și s-a ajuns la un acord, proprietarul fiind în cursul perfectării actelor sale de proprietate.

Coridorul de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor este unul dintre coridoarele care au fost propuse în vederea fluidizării și descongestionării traficului din Oradea. Acest coridor presupune realizarea unui pasaj subteran la intersecția dintre B-dul Decebal și strada Tudor Vladimirescu, lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație, un pasaj subteran la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, asigurarea a patru benzi de circulație pe strada Lăpușului, respectiv un pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor peste drumul de centură (strada Ovid Densusianu) și calea ferată.

Ne găsiți și pe Google News