Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, acord de parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția
Educatie

Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, acord de parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Aflându-se în Italia, unde, la Universitatea din Padova, a participat la lansarea a două volume de istorie, prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, a semnat un acord de colaborare cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția (Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia).

Alături de istoricul orădean, acordul, încheiat pentru o perioadă de 5 ani, de colaborare a fost semnat de prof. univ. dr. Cristian Luca, directorul interimar al instituției de cultură și cercetare din orașul lagunelor.

Conform prevederilor acordului, cele două instituții de cercetare vor publica, difuza și promova, împreună, lucrări și studii de cercetare ale specialiștilor Școlii Doctorale și ale partenerilor acesteia, atât în limba română, cât și în alte limbi de circulație internațională. De asemenea, semnatarii își propun să organizeze evenimente și proiecte comune: lansări de carte, donații de carte și alte bunuri mobile, în beneficiul Școlilor Doctorale, să acorde de premii și burse, să pună la punct competiții, conferințe etc. Nu în ultimul rând, Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția doresc să acceseze, în parteneriat, proiecte de cercetare.

Universitatea din Oradea, prin Școala Doctorală de Istorie, își asumă obligația de a asigura specialiști, colaboratori și alte resurse, în vederea desfășurării activităților stipulate în acordul de parteneriat, și să realizeze promovarea evenimentelor în care sunt implicate părțile semnatare”, a precizat prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea.

Ne găsiți și pe Google News