Primaria Oradea: Persoanele cu handicap grav vor fi scutite de impozit
Stiri Oradea

Primaria Oradea: Persoanele cu handicap grav vor fi scutite de impozit

noriel.ro
Primaria Oradea informeaza ca, având în vedere modificările aduse de Legea nr.111/16.05.2018, intrată în vigoare pe 20.05.2018, persoanele cu handicap grav sau accentuat, precum și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv reprezentanții legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat, și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate beneficiază de scutire de la plata impozitelor pentru clădirea folosită ca domiciliu, terenul aferent și un singur mijloc de transport. Scutirea se aplică începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care depun documentele justificative.

Cererile de scutire și documentele justificative depuse în perioada 01.04.2018-20.05.2018, vor fi reanalizate din oficiu fără a mai fi necesară depunerea unei noi cereri, scutirile solicitate inițial urmând a fi aplicate începând cu data de 01.06.2018.

Persoanele care nu au depus cereri de scutire, de natura celor arătate mai sus, trebuie să transmită aceste cereri Primăriei municipiului Oradea, anexând următoarele documente justificative:

  • Extrasul de C.F. a imobilului de la adresa de domiciliu, după caz;
  • Cartea de identitate auto, după caz;
  • Certificatul de atestare a gradului de handicap grav sau accentuat/ Invaliditate grad I;
  • Cartea de identitate / buletin proprietar.

 

orange.ro