Concurs de educatie rutiera, organizat de politistii bihoreni (FOTO)
Stiri Oradea

Concurs de educatie rutiera, organizat de politistii bihoreni (FOTO)

Elevii bihoreni şi-au dovedit cunoştinţele în materie de educaţie rutieră în cadrul concursului „Educaţia Rutieră – Educaţie pentru viaţă”, sub atenta supraveghere a poliţiştilor bihoreni, informeaza IPJ Bihor

Miercuri, 30 mai a.c., începând cu ora 09.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea s-a desfăşurat faza judeţeană a Concursului de siguranţă rutieră „Educaţia Rutieră – Educaţie pentru viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Poliţiei Rutiere și de Inspectoratul Şcolar Bihor.

Competiţia se înscrie în sfera activităţilor dedicate zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

Concursul s-a adresat copiilor din şcolile gimnaziale, scopul acestuia fiind formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul copiilor.

Astfel, șapte echipaje de elevi din clasele V – VIII din cadrul a șapte instituţii şcolare din Municipiul Oradea, Şuncuiuş, Talpoş, Ștei și Budureasa şi-au dovedit, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră.

Concurenții au avut de parcurs trei probe, una de teorie, o probă de parcurgere a unui traseu cu bicicleta într-un spațiu special amenajat și o probă de îndemânare în conducerea bicicletei.

În urma parcurgerii probelor din cadrul concursului, clasamentul final se prezintă astfel:

  • Locul I – a fost câştigat de elevii Liceului Tehnologic Nr.1 Şuncuiuş, echipaj coordonat de profesorii Lazău Dumitru Severus;
  • Locul al II – lea – s-a acordat echipajului Școlii Gimnaziale nr.2 Talpoș, coordonat de profesorii Pop Sofia Grațiela și Olteanu Dorian;
  • Locul al III-lea – a fost obținut de elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” din municipiul Oradea, profesori coordonatori Jozsa Francisc și Lazăr Cătălin.

Totodată, au fost acordate două mențiuni echipajelor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea și de la Școala Gimnazială nr.1 Budureasa.

De asemenea, au fost acordate trei premii speciale, individuale. Astfel, la proba de teorie câștigătorii au fost elevii Stratulat Zeno Alexander, de la Colegiului Național „Iosif Vulcan” din municipiul Oradea și Lăzău Nonuț, de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș.

Proba de parc școală a fost câștigată de elevul Negruț Antonio de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș, care și-a adjudecat premiul întâi și la proba de poligon.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori cu cupe, diplome şi premii.

Câştigătorii concursului vor participa la faza naţională, care se va desfăşura în cursul lunii iulie a.c., în judeţul Covasna.