Cornel Popa: Ministerul Energiei nu-si respecta fostii angajati
Politica

Cornel Popa: Ministerul Energiei nu-si respecta fostii angajati

evomag.ro
Interesat de problemele comunitatii din care face parte, Senatorul liberal Cornel Popa, semnaleaza, intr-o interpelare, ministrului Energiei, situația unui grup de pensionari din Bihor, ale căror drepturi sunt încălcate, dupa cum sustin acestia. Va redam mai jos textul integral al inteprelarii, transmis intr-un comunicat pe adresa redactiei noastre

Un grup de 59 de pensionari din Bihor mi-a semnalat o anomalie în relația cu autoritățile statului (începând cu ministerul pe care îl conduceți) și companiile din subordinea dumneavoastră.

Din dosarul pe care îl atașez interpelării reiese lunga corespondență între doamna Maria Gliga, pensionar din sectorul energiei și beneficiar al dreptului la cota de 1200kWh/an, și reprezentant al celorlalți pesionari din Bihor în aceeași situație, cu: Ministerul Energiei, Electrica SA, Societatea SMART, Secretariatul General al Guvernului, Avocatul Poporului, Electrica Furnizare SA, Transelectrica, inclusiv Prim-ministrul României.

Din anul 2013 acești oameni nu au mai primit cota gratuită de energie electrică la care au dreptul prin lege, fără vreo explicație, alta decât cea care rezultă din pasarea responsabilității – cineva i-a omis de pe lista pensionarilor care beneficiază în continuare de acest drept. Este vorba, așadar, despre o încălcare a dreptului acordat de HG nr. 1041/2003 privind unele măsuri de reglementare a facilităților acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice, dar și despre un caz evident de discriminare.

decathlon.ro

Ministerul Energiei a răspuns deja că nu poate interveni în această speță. Mă îndoiesc, însă, că nu puteți întreba companiile din subordinea dumneavoastră de ce fac erori materiale în detrimentul cetățenilor și, mai ales, de ce nu le corectează când situația le este semnalată în ani de petiții și adrese.

Prin urmare, după ce consultați dosarul de petiții și adrese și înțelegeți întregul caz, vă rog să precizați când vor fi repuși în drepturi pensionarii din sistemul energetic din Bihor care nu au mai beneficiat de cota gratuită? Vă rog, de asemenea, să vă asigurați că acești cetățeni care cer un drept acordat lor prin lege primesc și cota de energie electrică de care nu au beneficiat în anii în care nu s-au regăsit pe listele societății SMART