Premiera europeana la Festivalul Medieval din Oradea – Campionatul Mondial de Turnir cu lance solidă
Evenimente

Premiera europeana la Festivalul Medieval din Oradea – Campionatul Mondial de Turnir cu lance solidă

Într-o premieră pentru Europa, Festivalul Medieval din Oradea găzduiește ediția acesta Campionatul Mondial de Turnir cu lance solidă. Această competiție de elită, care obișnuia să se desfășoare în Australia, aduce acum la Oradea cei mai buni luptători din întreaga lume. Echipele din Franța, Australia, Canada, Anglia, Norvegia și Italia vor veni să se dueleze într-o confruntare epică.

Armurile medievale, cântărind în jur de 40 de kilograme, vor fi purtate de către concurenți în timpul turnirului. Caii, pregătiți special pentru aceste lupte, vor fi partenerii loiali ai cavalerilor. Lăncile, confecționate din lemn solid și având o greutate de aproximativ 20 de kilograme, vor fi armele folosite în duelurile spectaculoase.

Aceste lupte rapide și pline de adrenalină vor testa viteza și precizia cavalerilor. Cu caii ajungând la viteze de peste 30 de kilometri pe oră, cavalerii vor trebui să-și concentreze loviturile și să-și arate abilitățile extraordinare.

Jocurile vânătorești ale doamnelor

În cadrul Festivalului Medieval din Oradea, vizitatorii vor fi încântați de prezentarea Jocurilor Vânătorești ale nobilelor doamnelor, un eveniment spectaculos care se va desfășura zilnic. Într-o atmosferă plină de eleganță și mister, prințesele și femeile curajoase își vor demonstra îndemânarea și abilitățile în domeniul călăriei, tirului cu arcul și mânuirii spadei.

Aceste doamne, îmbrăcate în straie nobile, vor captiva publicul prin grația și talentul lor. Cu o eleganță demnă de regalitate, vor călări pe cai frumos împodobiți, reușind să îmbine armonios puterea și delicatețea în mișcările lor.

Programul Festivalului 

Prima zi a Festivalului Medieval din Oradea, va începe într-un mod spectaculos în Piața Unirii, în 6 iulie, la ora 19:00, cu o ceremonie de deschidere de neuitat. Această ceremonie va fi un adevărat regal al coifurilor, oferind participanților și spectatorilor o experiență captivantă și plină de emoție.

Pentru cei mici, Festivalul Medieval Oradea va oferi activități tematice zilnice, vineri, sâmbătă și duminică între orele 16:00 și 20:00. Aceștia se vor putea iniția în artele vechi, participând la ateliere de tir cu arcul, olărit, tâmplărie și pielărie. Va fi o oportunitate unică pentru copii de a se simți ca adevărați eroi medievali și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod distractiv și educativ.

Atmosfera plină de farmec a festivalului va fi întreținută de concerte captivante, ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile. Artiști precum Holoenek, Natalia Bendre, The Mono Jacks, Lazarus, Phoenix și Omul cu Șobolani vor încânta publicul cu spectacole în fiecare seară a festivalului.

În timpul Festivalului Medieval Oradea, cetatea, curțile și parcurile vor redeveni veritabile locuri de poveste. Corturile medievale se vor ridica într-un peisaj pitoresc, iar atmosfera va fi animată de nobili, prințese, luptători și mercenari îmbrăcați în straie autentice. Vizitatorii vor fi transportați într-o epocă îndepărtată, având ocazia să se bucure de un spectacol autentic și captivant.

Pe aleile încântătoare ale cetății, comercianții iscusiți își vor întinde tarabele și vor aștepta cu nerăbdare să-i întâmpine pe nobilii din cetate, pe vizitatori și trecători. Aceștia vor oferi preparate gustoase la food truck-uri. Comercianții talentați vor expune bijuterii lucrate manual, îmbrăcăminte tradițională și alte artefacte medievale. Vizitatorii vor avea ocazia să admire și să achiziționeze astfel de produse unice, realizate cu migală și pricepere de meșterii comercianți.

Muzica medievală și dansurile vesele vor anima atmosfera și vor aduce în prim-plan cultura și tradițiile vremurilor apuse. Vizitatorii vor putea asista la demonstrații de luptă, turniruri, reconstituiri istorice și alte activități fascinante care vor recrea cu fidelitate atmosfera din Evul Mediu.

Ne găsiți și pe Google News