Foto | Lucrările la centura orașului Aleșd au ajuns la stadiul de turnare a asfaltului.
Stiri Bihor

Foto | Lucrările la centura orașului Aleșd au ajuns la stadiul de turnare a asfaltului.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat ca lucrarile la Centura Alesd progreseaza si au ajuns la stadiul turnarii asflatului.

Se vor așterne două straturi de asfalt pe brațul de nord al centurii, de la girația dintre Aleșd și Tinăud, până la girația din Peștiș. Acest tronson are o lungime de 2 km„, a explicat Ilie Bolojan.

Asfaltarea în zona girațiilor, la intersecția cu drumurile naționale, necesită impunerea unor restricții de circulație. Prin urmare, până la sfârșitul acestei săptămâni, tranzitul pe DN 1, între Aleșd și Tinăud, se va face dirijat și cu restricții de viteză.

În următoarea săptămână se va turna stratul de bază, iar în săptămâna 10 – 15 iulie este programată turnarea stratului de uzură.

Ne propunem ca în a doua jumătate a lunii iulie lucrările pe acest tronson sa fie integral finalizate„, a mai transmis edilul.

Se vor monta parapeții de protecție și semnalizările. După realizarea marcajelor de circulație și recepția parțială a lucrărilor, brațul de nord urmează să fie deschis circulației la jumătatea lunii august.

Lucrările avansează și pe brațul de sud. Aici înregistrăm întârzieri, iar din cauza proceselor aflate pe rolul instanțelor nu se poate lucra pe unele porțiuni.

Centura_Alesd_final
Centura_Alesd_final

Ne găsiți și pe Google News