Povești din Arcadia la Sala Mare: „Băiețelul care se putea mușca de nas”
Cultura

Povești din Arcadia la Sala Mare: „Băiețelul care se putea mușca de nas”

Weekendul acesta, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria aduce pe scena de la Sala Mare o poveste din Arcadia: BĂIEȚELUL CARE SE PUTEA MUȘCA DE NAS, Selma Dragoș (regie) și Smaranda Găbudeanu (coregrafie). Spectacolul va avea loc sâmbătă, 26 martie, de la ora 17:00 și este recomandat copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani.

Spectacolul Băiețelul care se putea mușca de nas vine cu o propunere atipică față de celelalte producții pentru copii: de data aceasta cei care trebuie să tragă învățăturile la final sunt părinții. Cei mici își găsesc în băiețel un aliat, care prezintă povestea din perspectiva lor, arătând cum, de multe ori, părinții devin mult prea preocupați de propriile lor concepții despre cum ar trebui să fie copilul, neglijând involuntar dorințele acestuia.

Povestea băiețelului care se putea mușca de nas este construită pe contrastul dintre două dimensiuni diferite: lumea adulților, superficială, gălăcioasă și rigidă și cea a copiilor, jucăușă și plină de fantezie.

Băiețelul care se putea mușca de nas este un creator, un mic păpușar, care din obiecte uzuale își construiește marionete cu care se joacă. Însă, niciun adult nu vede cu adevărat care este pasiunea celui mic și cât de vast este universul lui imaginar, deși copilul încearcă să se exprime de mai multe ori. Toți se agită în jurul unui singur gest, într-adevăr extraordinar și nemaivăzut, dar care nu este reprezentativ pentru copil, o super-putere care trebuie să rămână mai degrabă tainică: faptul că se poate mușca de nas. 

Spectacolul este realizat de Selma Dragoș (regie) și Smaranda Găbudeanu (coregrafie), scenografie Oana Cernea (Costume și decor), Răzvan Chendrean (Creator păpuși mecanice), muzica Văzduh (Adrian Cimpoeșu) și a avut premiera în iulie 2021. Din distribuție fac parte actorii: Florian Silaghi, Zentania Lupșe, Alexandru Pop, Andrei Fazecaș, Armanca Serac, Igor Lungu, Andrei Fazecaș.

 

Îi așteptăm cu drag pe părinți și copii deopotrivă, să pășească în universul magic al teatrului de păpuși și să se lase fascinați de poveste și de păpușile mecanice gigantice. Bilete pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului (marți-vineri: 14:00-19:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Sala Mare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News