Oradea are 26 de treceri de pietoni iluminate inteligent. Vezi unde se afla ele
Stiri Oradea

Oradea are 26 de treceri de pietoni iluminate inteligent. Vezi unde se afla ele

Direcția Tehnică a Primăriei Oradea a finalizat lucrările la cele 26 de treceri de pietoni iluminate inteligent din oraș, pentru siguranța în trafic, urmând ca recepția lucrărilor să aibă loc până la finalul lunii.

Proiectul face parte din portofoliul de proiecte derulate prin programul de bugetare participativă, fiind propus de cetățeni și are ca obiectiv reducerea semnificativă a riscului de producere a accidentelor grave.

Trecerile sunt deja iluminate începând cu lăsarea serii și pornirea iluminatului public stradal din zona fiecărei treceri. Astfel, în momentul în care pietonul se pregătește să traverseze, se declanșează senzorul de mișcare, iar lumina se intensifică  pe toată lățimea trecerii de pietoni.

Pentru realizarea iluminării cu LED s-au montat stâlpi metalici tubulari de tip SMT racordați la rețeaua electrică, care sunt suportul pentru corpurile de iluminat montate la cca 8 m înălțime, dar și suport pentru senzorul de mișcare, montat la cca 4 m. Totodată, pe stâlpi s-au montat casete luminoase pentru presemnalizarea trecerilor.

interlink.ro

Trecerile de pietoni iluminate cu LED se află pe următoarele străzi: str. Cazaban, str. Oneștilor, str. T. Vladimirescu, B-dul Decebal, B-dul Dacia, str. Transilvania, Parcul Petőfi, B-dul Ștefan Cel Mare, str. Matei Corvin, Calea Clujului, Parcul 1 Decembrie, str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Sextil Pușcariu, Calea Aradului, str. Seleușului și str. Războieni.

Lucrările sunt realizate de S.C. Ritmoteh S.R.L. Oradea, valoarea investiției fiind de 424.000 lei (fără TVA).

În Oradea, sunt mai mult de 200 de treceri de pietoni nesemaforizate, intenţia municipalității fiind să crească în fiecare an numărul trecerilor de pietoni iluminate inteligent. 

Ne găsești și pe Google News