Peste 200 de vitezomani, sanctionati de politistii bihoreni, in acest weekend
Stiri Bihor

Peste 200 de vitezomani, sanctionati de politistii bihoreni, in acest weekend

Peste 200 de conducători auto care au depășit limitele legale de viteză au fost sancționați de poliţiştii rutieri în acţiune, la sfârşit de săptămână.

În perioada 3 – 5 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 145.480 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracţiuni şi 10 tamponări.

219 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 28 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 5 noiembrie a.c., pe D.N. 79, pe raza localității bihorene Avram Iancu a fost depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din Salonta, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h, înregistrată cu pistolul radar.

Tot duminică, 5 noiembrie a.c., pe D.N. 79, pe raza localității bihorene Salonta a fost depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din municipiul Arad, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată cu pistolul radar.

Conducătorii auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.   

Foto: ilustrativ  

loading...