Al 3-lea pasaj de pe Centura Oradea are avizul Consilului Local Oradea. Care sunt costurile
Stiri Oradea

Al 3-lea pasaj de pe Centura Oradea are avizul Consilului Local Oradea. Care sunt costurile

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 6 noiembrie 2017, o conferință de presă în care a prezentat indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate a proiectului de investiții ”Amenajare intersecție prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str.Universității”.

Alături de celelalte pasaje care au fost deja realizate pe centură (cele din dreptul DN 76 şi DN 79), acest pasaj are în vedere atât fluidizarea traficului, cât și eliminarea unei zone cu potențial serios de accidente, soldate de multe ori chiar cu decese.

Pasaj Universitatii Oradea

Indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au și fost aprobați azi în ședința extraordinară a Consiliului Local.

interlink.ro

Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiției este de 42.074.960 lei, din care partea de construcții și montaj reprezintă 29.913508 lei. În ceea ce privește durata de realizarea a investiției, aceasta este de 18 luni. Pasajul  va avea o lungime  de 645 metri. Avem o hotărâre în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi prin care includem acest pasaj în lista de proiecte finanțate prin creditul de 35 milioane de euro, luat de la Banca Europeană pentru Investiții”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Așa cum se știe, intersecția străzii Universități cu drumul de centură al municipiului Oradea este realizată la nivel prin girație. Având în vedere că amplasamentul este aproape de zone de locuit, de supermarketuri, zone de instituții și că deservește circulația de tranzit, fluxul circulației în zonă este mare, situația creând dese blocaje în circulație.

Citeste si: Oradea va avea un nou pasaj suprateran pe centura

Totodată, după finalizarea amenajării/mutării Pieței Obor de pe str. Islazului adiacent girației, va crește circulația dinspre centrul orașului spre noul amplasament al pieței. În locul pieței se va construi o sală de sport.

Tocmai pentru contracararea acestei situații, s-a propus construirea acestui pasaj denivelat care să asigure un anumit confort participanților la trafic, să mărească siguranța circulației și să micșoreze, totodată, timpii de parcurs și consumul de combustibil.

Pasajul va fi realizat de-a lungul drumului de centură, pasajul fiind asemănător cu cele realizate la ieșirea spre Arad și cea dinspre Nufărul și va avea trei deschideri cu o lungime totală de 80 m. Spre Cartierul Europa va avea amplasate panouri antifonice, care le vor dubla pe cele existente .

Sub pasaj este prevăzută amenajarea unei treceri pentru  pietoni și a unei piste de biciclete.

Practic vor fi două pasaje unul lângă altul, la mijloc existând o diferență de cca 1 m între ele, care să permită dilatațiile și contracțiile pe timp de iarnă-vară.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News