Peste 200 de copii din Oradea si Judetul Bihor au participat la programe dedicate Craciunului  la muzeele din Oradea
Evenimente

Peste 200 de copii din Oradea si Judetul Bihor au participat la programe dedicate Craciunului la muzeele din Oradea

Cu ocazia venirii sărbătorilor de iarnă, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a avut inițiativa unor programe dedicate acestora, Seri de Crăciun la Muzeul Orașului Oradea și Atelier de confecționat ornamente de Crăciun la Muzeul Țării Crișurilor.

Inițial acestea au fost organizate să aibă loc pe parcursul a cîte două zile de fiecare atelier, dar datorită numeroaselor solicitări, Serile de Crăciun la Muzeul Orașului Oradea s-au derulat pe parcursul a 7 zile. Astfel, în cadrul acestui program ne-au vizitat în total 220 de copii din clasele 0-VIII, de la Liceul Onisifor Ghibu (Oradea), însoțiți de învățătoarea Pintea Brândușa, de la Școala Oltea Doamna (Oradea), cu învățătoarele Faur Codruța și Bireș Ramona, de la Școala Curățele, cu învățătoarele Drinc Raluca, Simai Cornelia și Clonda Mariana, de la Școala din Roșia, cu învățătoarele Ștef Anamaria Ramona și Foncea Mariana, de la Școala din Ceica, cu profesoara Mihuț Simona și învățătoarea Flonta Andrada, precum și alți copii care au venit împreună cu părinții.

Joi, 23 decembrie 2021, va avea loc închiderea activităților din acest program, într-un cadru festiv, la care vor cânta colinde mai vechi și mai noi invitații noștri speciali: 17 elevi de la Liceul de Artă din Oradea, însoțiți de profesoara Florina Burdaș, și Liana Reștea, colega noastră.

[supsystic-gallery id=76]

În cadrul Atelierului de confecționat ornamente de Crăciun, au participat în total 101  copii, care au venit în grupuri, timp de două zile, unii aduși de părinți (11), alții cu școala: 26 de copii de clasa a III-a de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” (Oradea), însoțiți de învățătoarele Brisc Maria și Abrudan Luminița și 64 de copii de la Grădinița nr. 30 cu Program Prelungit (Oradea), însoțiți de: Lucia Negrău, directoarea grădiniței, Madar Livia, Matei Cristina, Hanga Daniela, Jurca Dana, Dume Gabriela, Gîrna Rahela, învățătoare și de Beltechi Corina, Naghiu Ioana, Șerban Borika, supraveghetoare.

interlink.ro

Considerăm că cele două programe derulate au fost de succes, atît copiii, cît și adulții fiind foarte încîntați de activitățile la care au luat parte. De altfel, cadrele didactice s-au arătat interesate de a colabora și altădată cu muzeele noastre.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News