Peste 185 mc de lemn, fara acte legale, descoperit la doua societati comerciale din judetul Bihor
Stiri Bihor

Peste 185 mc de lemn, fara acte legale, descoperit la doua societati comerciale din judetul Bihor

Polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea pe linia controlului circulației materialului lemnos și a respectării legislației silvice de către agenții economici de profil.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în comuna Șoimi, județul Bihor, s-a constat că, în perioada 7 – 26 noiembrie 201, au fost expediați 129,63 metri cubi de lemn rotund, speciile fag, cer și carpen, fără provenință legală.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 28.551,53 lei, a fost confiscat valoric.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o altă societate comercială cu sediul în comuna Moisei, județul Maramureș, cu punct de lucru în comuna Oșorhei, județul Bihor, în urma inventarierii stocurilor scriptice și faptice, s-a constatat că societatea a expediat, fără documente de proveniență, 56 de metri cubi de cherestea de rășinoase.

Și în acest caz s-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic, cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cheresteaua expediată fără documente legale, în valoare de 35.784 lei, a fost confiscată valoric.