Locuitorii din cartierul Europa exasperati de vacarmul creat pe strada Universitatii, dupa mutarea Pietei 100
Stiri Oradea

Locuitorii din cartierul Europa exasperati de vacarmul creat pe strada Universitatii, dupa mutarea Pietei 100

Locuitorii din cartierul Europa se plang de faptul ca, de cand Piata 100 si-a schimbat locatia nu mai au liniste din cauza claxoanelor si a galagiei pe care o fac masinile.

Aceste lucru se intampla in fiecare weekend, chiar de la ora 07:00 dimineata, cand vacarmul se face simtit pe strada Universitati, locul unde parcheaza majoritatea celor ce vor sa ajunga in Piata 100.

Ba mai mult, masinile parcheaza pe acea strada, de multe ori haotic, pe carosabil si pe trotuar, pe ambele parti, desi oprirea este interzisa in acea zona.

Azi s-a blocat in trafic o ambulanta si o masina de pompieri…claxoane…galagie. Efectiv nu mai avem liniste de cand primaria a mutat piata“, ne transmite un locuitor din zona.

Nu putem iesi in curte nici din cauza zgomotului dar nici din cauza privirilor curioase ale trecatorilor, trotuarul e mai sus si se vede fara probleme in curte“, ne scrie un alt locuitor.

Solutia pe care o vad locuitorii din zona ar fi ca politia sa nu mai permita parcarea masinilor pe strada Universitatii sau construirea unui zid antifonic, care sa-i protejeze de galagia venita din strada.

Piata 100 si-a deschis portile, in noua locatie, incepand cu 3 noiembrie 2018, pentru comercianti, clienti sau simpli vizitatori, in noul amplasament situat pe soseaua de centura, vizavi de Cartierul Europa.