Peste 180 de tineri prezenți la o conferință cu tema “Administrația Locală – Mod de organizare și funcționare” organizată de către Tinerii Liberali din Oradea
Diverse

Peste 180 de tineri prezenți la o conferință cu tema “Administrația Locală – Mod de organizare și funcționare” organizată de către Tinerii Liberali din Oradea

Conferință cu tema Administrației Locale - Mod de organizare și funcționareTinerii Liberali din Oradea au organizat marți, 12 decembrie, o conferință cu tema Administrației Locale – Mod de organizare și funcționare, în Sala Mare – Primăria Municipiului Oradea.  Invitați să le vorbească tinerilor orădeni despre acest subiect au fost: Florin Birta – viceprimar al Municipiului Oradea și Eduard Florea – directorul economic al Primăriei Municipiului Oradea.

Conferința a fost moderată de către președintele  Tineretului Național Liberal din Oradea, Andrei Crăciun (foto),  care le-a transmis un mesaj de început participanților și invitaților prin care a explicat că această primă conferință face parte dintr-un lanț de evenimente similare, unde se vor aborda subiecte pe diverse teme de interes public. Acesta a mai explicat că scopul  conferințelor este de a realiza o campanie de informare și conștientizare pentru tinerii orădeni, mizând pe faptul că educația și cultura civică sunt vitale în formarea tinerilor. Acesta a încheiat prin a le transmite participanților că: un popor dezinformat este ușor de manipulat, tocmai de aceea invită și alți tineri să participe la conferințele viitoare.

Viceprimarul Municipiului Oradea, Florin Birta, a început prezentarea Administrației Locale din Oradea, unde a atins subiecte precum: principiile instituționale,  modul de funcționare a consiliului local, rolul consiliului local, rolul primarului și al viceprimarului și organigrama primăriei municipiului Oradea.

Directorul Economic al Primăriei Municipiului din Oradea, Eduard Florea, a continuat prezentarea, oferind explicații din punct de vedere economic despre funcționalitatea primăriei.  Acesta a explicat o parte din deciziile luate în cursul ultimului an de către primărie oferind date concrete despre constructia bugetului.

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.