Iohannis: Acordul privind Brexit satisface Romania, problema cetatenilor romani, din Marea Britanie, este bine rezolvata
National

Iohannis: Acordul privind Brexit satisface Romania, problema cetatenilor romani, din Marea Britanie, este bine rezolvata

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că prima fază a acordului privind Brexit satisface România, arătând că problema cetăţenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, scrie Agerpres.

Eu cred că se va ajunge la un acord. (…) Este un document foarte tehnic deja şi un document care pe noi ne satisface fiindcă, de exemplu, problema cetăţenilor români care se află în Marea Britanie este bine rezolvată, sigur şi pentru ceilalţi, nu doar pentru români, şi multe alte probleme. Problema extrem de spinoasă a banilor a fost practic negociată, mai rămân practic detalii de negociat, dar suntem mult mult mai departe decât un gentleman’s agreement sau o înţelegere de principiu, lucru care totuşi ne dă speranţe că până la sfârşitul lui 2018 vom avea o înţelegere clară“, a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea Consiliului European.

El a apreciat că reuniunea Consiliului European de iarnă este foarte importantă pentru România, în contextul în care a arătat că temele aflate pe agendă sunt extrem de importante.

Şeful statului a precizat că se va discuta despre colaborarea pe Apărare.

O discuţie care se anunţă foarte interesantă, fiindcă vom avea şi participare la nivel foarte înalt de la NATO şi vom armoniza punctele de vedere“, a spus Iohannis.

El a indicat că se va discuta şi despre migraţie, pentru care se încearcă găsirea unor soluţii pe termen mediu şi lung, cultură şi educaţie.

Dorim să căutăm căi pentru a veni, de exemplu, în sprijinul tinerilor care vor să studieze“, a adăugat Iohannis.

loading...