Pe ultima suta de metri. Ministerul Sanatatii va dota Spitalul Municipal cu echipament de radioterapie
Stiri Oradea

Pe ultima suta de metri. Ministerul Sanatatii va dota Spitalul Municipal cu echipament de radioterapie

Saptamana viitoare, Ministerul Sanatatii va semna contractele pentru achizitia echipamentelor de radioterapie cu care vor fi dotate centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Judetean Craiova si Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuta Cluj Napoca, se arata intr-un comunicat

Achizitiile de echipamente de radioterapie sunt realizate in baza Acordului de imprumut incheiat cu Banca Mondiala in anul 2014, in valoare totala de 250 de milioane euro. Pentru ca acordul a fost blocat pana anul trecut, fondurile au inceput sa fie accesate abia dupa deblocarea lui, respectiv in anul 2017.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a incheiat un acord cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica de la Viena (AIEA), asftel incat toate achizitiile de echipamente de radioterapie realizate in cadrul Acordului cu Banca Mondiala beneficiaza de consultanta din partea expertilor acestei Agentii. Dupa vizita expertilor AIEA la Ministerul Sanatatii, care a avut loc in luna decembrie 2017, urmeaza sa fie primit in scurt timp un raport care va sta la baza definitivarii politicilor de investitii in activitatea de radioterapie din cadrul Acordului de imprumut cu Banca Mondiala.

Daca anul trecut am demarat investitiile pentru construirea unei retele publice de radioterapie in Romania, anul acesta continuam demersurile in acest sens, astfel incat sa putem asigura accesul pacientilor la radioterapie in cele mai importante spitale publice din tara. Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurari de Sanatate, insa trebuie sa facem tot posibilul pentru a scadea timpii de asteptare al pacientilor care au nevoie de aceste servicii. Am convingerea ca doar prin crearea unui sistem public de radioterapie vom reusi sa atingem acest obiectiv „, a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

interlink.ro

Acest cadou facut de Florian Bodog Spitalului Municipal Oradea, vine pe ultima suta de metri a mandatului sau la sefia Ministerului Sanatatii, semanand farte bine cu cadoul facut de fostul prim-ministru Tudose la Braila, cand in ultima zi a mandatului a semnat contractul pentru construirea unui pod peste Dunare.

Surse politice sustin ca la sefia Ministerului Sanatatii ar urma sa vina Rodica Nassar, in prezent Secretar de Stat in minister si provenind din Teleorman.

Ne găsești și pe Google News