Primaria a premiat marii contribuabili la bugetul local. Care sunt firmele ce aduc cei mai multi bani la buget
Stiri Oradea

Primaria a premiat marii contribuabili la bugetul local. Care sunt firmele ce aduc cei mai multi bani la buget

În fiecare an, în data de 24 ianuarie, Primăria Oradea împreună cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea organizează Gala ,,Antreprenor pentru Oradea”, la care sunt premiaţi cei mai importanți contribuabili la bugetul local al municipiului.

Anul acesta, Gala a avut loc în incinta hotelului Ramada și a avut peste 100 de invitați – oameni de afaceri din Oradea, reprezentanții celor mai importante companii din municipiu, investitori, dar și directori ai instituțiilor și companiilor publice din oraș.

În deschiderea evenimentului, Alina Silaghi, director ADLO, le-a mulțumit celor prezenți pentru aportul la dezvoltarea orașului: ,,Vă mulțumesc celor care ați creat locuri de muncă și ați asigurat stabilitatea acestora, meritați respectul întregii comunități. Pentru noi este important ca întreaga comunitate să îi cunoască și să îi recunoască pe antreprenorii orădeni. Alături de dumneavoastră, încercăm să facem la Oradea o comunitate sustenabilă, astfel încât Oradea să fie un oraș prosper. Avem norocul să avem o echipă de administrație locală focalizată cu adevărat pe comunitate și pe dezvoltarea acesteia, în condițiile unei legislații nu foarte prietenoase, din păcate”.

Primarul Ilie Bolojan a ținut să precizeze că cea mai mare parte a bugetulului local e formată din taxele și impozitele pe venit și clădiri pe care marii contribuabili și cetățenii le plătesc către municipalitate, dar și din impozitul pe salarii, mulțumindu-le astfel celor prezenți pentru investițiile pe care le derulează în Oradea, dar și pentru locurile de muncă înființate de către aceștia:

interlink.ro

,,Datorită dumneavoastră am avut un buget mare pe care l-am direcționat înspre investiții. Anul acesta ne-am propus trei direcții importante: conectarea cât mai bună a orașului cu exteriorul și conectarea în oraș. Printr-un parteneriat cu Blue Air, începând din martie anul acesta vom dubla numărul de curse spre București, în așa fel încât să vină cât mai mulți oameni în Oradea. Ne dorim să legăm orașul Oradea de viitoarea autostradă Transilvania, de aceea lucrăm la noua șosea de legătură care va avea 19 kilometri și 3 intrări în oraș, care va asigura legătura cu autostrada. Continuăm lucrările de infrastructură din oraș, vom realiza terminalul intermodal din zona fostei vămi, în așa fel încât să avem o conectare mai bună logistic și feroviar. O altă direcție importantă este construcția de locuințe noi în Oradea, cu scopul de a menține o ofertă diversificată de locuințe la un preț acceptabil, în așa fel încât oamenii să aibă posibilitatea de a se muta în Oradea și de a lucra aici. Nu în ultimul rând ne dorim să adaptăm învățământul la cerințele de pe piață, avem școlile de meserii pe care încercăm să le adaptăm cerințelor companiilor din oraș. Vom finaliza internatele de la colegiile Traian Vuia și Partenie Cosma, pentru a oferi din această toamnă cazare și masă gratuită pentru cei care vin să studieze aici și să învețe o meserie. Este foarte importantă colaborarea cu dumneavoastră și zilele porților deschise la companii, în așa fel încât și părinții copiilor care ar dori să studieze la o școală de meserii să vadă ce presupune activitatea companiilor. Știu că există un deficit al forței de muncă, dar sper să putem continua dezvoltarea acestui oraș într-un ritm susținut. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut în 2017 și vă urez un an bun”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Viceprimarul Florin Birta a fost cel care a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2017, respectiv

  • Faist Mekatronic SRL,
  • Plexus SRL,
  • Plastor SA,
  • Transilvania General,
  • RCS&RDS SA,
  • Lotus Center SRL,
  • H.Essers,
  • UAMT SA,
  • Comau România SRL
  • Bihore SRL.

Premiile au constat în diplome de recunoștință și cărți. În anul 2017, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma de 20.960.752 lei.

Premiul pentru cea mai mare investiție în anul 2017 în Oradea i-a revenit companiei WDP Development RO SRL, căreia reprezentanții municipalității i-au adus mulțumiri, diploma fiind înmânată de către viceprimarul Mircea Mălan.
Dacian Palladi, administratorul public al municipiului, a înmânat premii firmelor care în anul 2017 au dat dovadă de responsabilitate socială, având o contribuție semnificativă la proiectele comunității locale, respectiv RCS&RDS, Raiffeisen Bank, Eco Bihor, Vandana, Nis Petrol, Gavella și Organizația Salvați Copiii.

Conducerea Primăriei Oradea dorește să mulțumească tuturor contribuabililor la bugetul local, persoane fizice și juridice, celor care sprijină proiectele municipalității dar și celor care dau dovadă de responsabilitate socială.

Ne găsești și pe Google News