Participarea Oradiei, in premiera, la Targul de Turism de la Milano (BIT2017), a fost un succes
Turism

Participarea Oradiei, in premiera, la Targul de Turism de la Milano (BIT2017), a fost un succes

Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) a participat pentru prima oară la târgul de turism BIT Milano, în perioada 1 – 4 aprilie 2017. În acest an, judeţul Bihor, reprezentat de Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor), a fost regiunea parteneră a Ministerului Turismului în cadrul standului României. Deși necunoscută pieței din Italia, destinaţia Oradea-Băile Felix s-a bucurat de un interes extrem de mare, peste așteptările APTOR și ale reprezentantului Romaniei în Italia.

În prima zi a târgului, desk-ul ”Visit Oradea” a avut peste 200 de vizitatori, care erau informați despre noile zboruri de pe aeroportul Bergamo și spre Oradea. Destinaţia a fost promovată prin broșura ”Oradea capitala Art Nouveau și a Băilor Termale” în limba italiană. La eveniment, regiunea județului Bihor și orașul Oradea au fost promovate prin desk-urile celor două organizații de management al destinației turistice, APTOR și AMD Bihor. 

În cadrul târgului, Mihai Jurca, directorul APTOR, a susținut două prezentări ale orașului Oradea și județului Bihor, una pentru public și una pentru profesioniști (agenţii de turism şi presa de specialitate). În cazul Oradiei și Băilor Felix, cel mai interesant produs a fost cel axat pe centrele spa şi cele de tratament din Băile Felix, urmat de pachetele de tip city break. Piața din zona de nord a Italiei este mare consumatoare de noi destinații low cost, deschise de pe aeroporturile italiene. 

Existența unor zboruri directe de pe aeroportul din Oradea către destinații din Nordul Italiei sunt piatra de temelie pe care se vor construi în viitor fluxurile turistice și fără aceste zboruri deschiderea pieței italiene era extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

”Ne bucurăm și apreciem eforturile depuse de Consiliul Județean pentru deschiderea de noi rute deVisit Oradea Targ Milano 2017 Mihai Jurca zbor. Sperăm că acest proces să fie într-o dezvoltare continuă și să putem deschide și alte piețe pentru turismul orădean.  Dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Bihor și AMD Bihor pentru cooperarea în cadrul proiectelor de promovare și dezvoltare a turismului din această zonă. De asemenea, mulțumim directorul biroului de turism al României în Italia, Ioana Podosu, fără sprijinul căreia nici una din acțiunile desfășurate la târg nu puteau fi realizate și sperăm în continuare într-o colaborare viitoare la fel de profesionistă”, a spus directorul APTOR, dl Mihai Jurca.

in 2017, Oradea a participat la mai multe targuri internationale: