Parlamentul britanic a respins, aseara, acordul privind iesirea Marii Britanii din UE
Extern

Parlamentul britanic a respins, aseara, acordul privind iesirea Marii Britanii din UE

Acordul negociat de Premierul britanic, Theresa May, in ceea ce priveste ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost respins marți seara cu o majoritate covârșitoare de către deputații din Camera Comunelor.

În favoarea Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) au votat 202 membri ai Camerei Comunelor, iar 432 s-au pronunţat împotrivă, informează postul Sky News.

Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană, le-au transmis unii miniştri oamenilor de afaceri într-o conferinţă telefonică, potrivit unei surse care a participat la discuţie.

Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, a depus marţi seară, în contextul respingerii Acordului Brexit de către Camera Comunelor, un proiect privind organizarea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Theresa May.

interlink.ro

Bruxellesul a reacționat punând presiune pe Londra. „Solicit Regatului Unit să-și clarifice intențiile cât mai curând posibil„, a transmis preşedintele Comisiei Europene, care a precizat că regretă votul din Parlamentul britanic.

Dacă un acord este imposibil și nimeni nu vrea acord, cine va avea în final curajul să spună care este singura soluție pozitivă?” – a scris Donald Tusk, președintele Consiliului European, pe Twitter.

Ne găsești și pe Google News