Parchetul Bihor face precizari in cazul persoanei gasite inecata: avea lipsa un rinichi, mainile legate si echimoze produse prin lovire
Stiri Oradea

Parchetul Bihor face precizari in cazul persoanei gasite inecata: avea lipsa un rinichi, mainile legate si echimoze produse prin lovire

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, face precizari in cazul persoanei gasite decedate in albia unui canal colector din zona Cartierului Iosia din ORadea, precizand mai multe elemente de identificare.

Astfel, este vorba despre un bărbat găsit la începutul lunii septembrie în bazinul de acumulare  al barajului CET CAMP situat în zona străzii Corneliu Baba din Oradea, în apropierea podului O.Densuşianu – Pod CFR Ioşia,  despre care  s-a putut stabili că are vârsta de aproximativ 45 – 55 de ani, înălţime 1,68 – 1,70 m, atletic, greutate aproximativă 70 – 80 kg, dimensiunea tălpilor piciorului 24 cm corespunzător mărimii 39 la încălţăminte.

S-a putut stabili ca perioadă posibilă a decesului începutul lunii august 2018.

Acesta era îmbrăcat într-o bluză de culoare roşie cu gulerul şi terminaţia mânecilor de culoare maro iar în partea stângă, în zona pieptului, este inscripţionat cuvântul „Market” asociat cu sigla francizei Carrefour aplicată prin brodare, chilot de culoare neagră cu elastic de culoare albastră, nu avea pantaloni sau alte obiecte vestimentare sau încălţăminte.

          La gât purta un şnur subţire de aţă pe care era fixată o bilă metalică de dimensiuni mici de culoare argintie iar la mâna dreaptă purta un elastic sub formă de brăţară, de culoare portocalie, cu noduri multiple.

          Ca elemente fizice distinctive, victima avea un singur rinichi şi dantura lipsă având doar resturi dentare, pe corpul acesteia neexistând tatuaje sau alte semne distinctive. De asemenea, nu s-au identificat urme ale unor intervenţii chirurgicale.

Conform constatărilor preliminare medico-legale, moartea a fost violentă, s-a cauzat asfixiei mecanice prin înec. În zona antebraţelor au fost identificate echimoze produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare, posibil în urma unei altercaţii sau agresiuni. La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă avea  aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă.

          Alăturat, vă transmitem şi imaginile realizate prin tehnica reconstrucţiei faciale de către IPJ Bihor, Serviciul Criminalistic.

          Persoanele care pot oferi informaţii ce pot duce la identificarea posibilei victime sunt rugate să sune la numărul unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Prezentele informaţii publice sunt adresate în mod special publicului ţintă care îşi are domiciliul sau reşedinţa în zona cartierelor Rogerius şi Ioşia din Oradea, pe cele două maluri ale Crişului Repede şi care la începutul lunii august posibil sau probabil au putut percepe acte de agresiune sau altercaţii petrecute în această zonă a oraşului şi care pot avea raport cauzal cu această victimă.

În contextul speţei, publicitatea în legătură cu informaţiile care ar fi de natură să pericliteze rezultatul anchetei şi aducă atingere înfăptuirii justiţiei pot fi cenzurate însă, în măsura in care in viitor raportul de proporţionalitate între limitarea accesului la informaţiile publice şi protecţia valorilor sociale ocrotite va fi de natură să permită comunicarea altor informaţii decât cele deja prezentate, vă vom sta la dispoziţie.

25.09.2018 foto 2 reconstructie faciala