Au fost prinsi criminalii barbatului gasit inecat in zona barajului de pe Crisul Repede, in luna august
Stiri Oradea

Au fost prinsi criminalii barbatului gasit inecat in zona barajului de pe Crisul Repede, in luna august

Prin ordonanţa din data de 03.09.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 din Cod penal, constând în aceea că la data 03.09.2018 ora 07:08, martorul K.I., prin SNUAU 112, a sesizat faptul că în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv la Barajul CET CHEMP din mun. Oradea, str. Corneliu Baba, fără număr, judeţul Bihor, a observat în bazinul de acumulare plutind cadavrul unei persoane cu identitate necunoscută, se anunta in comunicatul Parchetului

Citeste si: Parchetul Bihor face precizari in cazul persoanei gasite inecata: avea lipsa un rinichi, mainile legate si echimoze produse prin lovire

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, din data 19.11.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii AB şi BC, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin.1 lit. d din C. pen. şi tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 233 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin.1 C. pen.

Prin ordonanţa din data de 20.11.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor suspectul AB a fost reţinut pe o durată de 24 ore, începând de la data de 20.11.2018, ora 14:30 până la data de 21.11.2018, ora 14:30.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 21.11.2018 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva suspecţilor AB şi BC pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin.1 lit. d din C. pen. şi tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 233 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin.1 C. pen

Citeste si: Barbat gasit inecat intr-un canal colector de pe strada Corneliu Baba din Oradea

barbat gasit mort OradeaDin mijloacele de probă administrate în cauză rezultă că există probe potrivit cărora inculpaţii au săvârşit infracţiunile de omor calificat, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin.1 lit. d din C. pen. şi tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 233 C. pen., cu aplicarea art. 38 alin.1 C. pen. constând în aceea că la începutul lunii august 2018,  în timp ce se aflau sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, din Oradea, respectiv pe malul stâng al râului Crișul Repede, au lovit cu pumnii și picioarele victima în scopul deposedării de suma de 30 lei, iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec.

În considerarea faptului că  privarea de libertate a inculpaţilor este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, stare de pericol evidenţiată şi concretizată prin gravitatea faptelor ce fac obiectul prezentului dosar ( fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului ), raportat şi la ansamblul tuturor circumstanţelor reale ale cauzei şi personale ale inculpaţilor, la data de 21.11.2018 s-a formulat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile a celor doi inculpaţi.

La finalul dezbaterilor, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a admis propunerea formulată de parchet şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor la care facem referire mai sus și arestarea preventivă a acestora reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință.