Oradea – Locul 1 in topul oraselor Art Nouveau din Europa, intrecand orase precum Budapesta, Barcelona sau Viena.
Turism

Oradea – Locul 1 in topul oraselor Art Nouveau din Europa, intrecand orase precum Budapesta, Barcelona sau Viena.

Oradea ramane, in continuare, cea mai buna destinatie Art Nouveau din Europa, intr-un clasament al European Best Destinations, intrecand orase precum Budapesta, Barcelona sau Viena.

Aceste destinații sunt o adevărată invitație la descoperirea moștenirii bogate și diversificate a Europei și a legăturilor și schimburilor culturale care au existat între diferitele țări europene.

Oradea – Locul 1 in topul destinatiilor Art Nouveau din Europa

Datorită schimburilor sale culturale și comerciale din secolul al XIX-lea, orașul Oradea , străbătut de o rută comercială care leagă Europa de Vest de Europa Centrală și de Est, a devenit un oraș cosmopolit.

Considerat adesea unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este numită și „La Petite Paris” pentru frumusețea clădirilor sale și pentru bunul gust al construcțiilor sale de o bogăție artistică rară.

Veți găsi, la Oradea, stilul vienez Art Nouveau numit „Secession” (în ideea ruperii de stilul clasic foarte dominant în secolul al XIX-lea), dar și un art nouveau mai mult în curbe și motive florale, un stil art nouveau maghiar”, descriu cei de la EBD

În Oradea veți descoperi decorațiuni incredibile și o evoluție de la stilul Art Nouveau la Art Deco, în special în Hôtel Parc.

Nu ratați o vizită la Palatul Füchsl, un demn reprezentant al Art Nouveau cu motivele sale sinuoase lăstar de viță de vie.

Mai mult decât oriunde altundeva în Europa veți vedea la Oradea evoluția și influența stilurilor unul asupra celuilalt, toate cu un „ Orădea Touch ” aparte, amestecând diversitatea stilurilor arhitecturale la originea celor mai frumoase clădiri dar și originalitatea stilului românesc.


Citeste si: Oradea a castigat un proiect de peste 250.000 de euro, din fonduri europene, pentru promovarea patrimoniului oradean


Pe locurile urmatoare se afla: Budapesta,  Barcelona, Aveiro (Portugalia), Darmstadt (Germania), Subotica (Serbia), Riga (Letonia), Terrassa (Spania), Ljubljana (Slovenia), Viena.

Art Nouveau este un stil inspirat din natură, flori, animale, în opoziție totală cu industrializarea masivă a secolului al XIX-lea.

Foto: Visit Oradea

Ne găsiți și pe Google News