Atentie, incep actiunile de dezinsectie în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea!
Stiri Oradea

Atentie, incep actiunile de dezinsectie în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea!

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria  Municipiului Oradea anunță locuitorii că în luna mai 2023 se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea, precum și tratamente fitosanitare la arbori/arbuști și arborii din specia castan, după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă:

  • Dezinsecție în perioada 02 – 03 mai 2023, un tratament;
  • Dezinsecție în perioada 04 – 05 mai 2023, un tratament;
  • Tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, în perioada 03 – 04 mai 2023, un tratament;
  • Tratamente fitosanitare pentru arbori și arbuști, în perioada 03 – 04 mai 2023, un tratament.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt: CYMINA PLUS – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și VECTOBAC WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă.

Pentru activitatea de tratamente fitosanitare se vor folosi ALCUPRAL, CORAGEN și MOSPILAN.

Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă.

Ne găsiți și pe Google News