Foto | Lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” au ajuns la un stadiu fizic de 85%
Stiri Oradea

Foto | Lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” au ajuns la un stadiu fizic de 85%

Lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, care va funcționa în clădirea fostului spital de neurologie din str. Louis Pasteur, sunt în plin proces de execuție, stadiul fizic al lucrărilor fiind de 85%. În această perioadă, muncitorii lucrează la finisajele din interior și la amenajarea curții.

Până în prezent s-au refăcut șarpanta și tencuielile interioare și exterioare, au fost schimbate geamurile, precum și instalațiile sanitare și electrice din întreaga clădire.

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creație, animație, dar și alte domenii creative. Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea municipiului Oradea.

În urma reabilitării, clădirea va avea 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. Odată finalizat, întreg imobilul va fi dotat cu mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizare, acces pe bază de cartele, iar atelierele vor fi prevăzute cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

În următoarea perioadă, Primăria Oradea și administratorul incubatorului, respectiv Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA vor anunța calendarul pentru depunerea solicitărilor din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ și criteriile de selecție.

Lucrările sunt executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) și Inselma SRL (asociat), iar valoarea contractului de lucrări este de 11.974.433,27 lei (fără TVA).

Reamintim că finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1B Incubatoare de afaceri.

Proiectul „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare”, având cod SMIS 122936, este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Ne găsiți și pe Google News