Oradea implicata. Grupul “Oradea Suntem Noi” lanseaza “Faleza Florilor 2.0!
Stiri Oradea

Oradea implicata. Grupul “Oradea Suntem Noi” lanseaza “Faleza Florilor 2.0!

noriel.ro
Va aduceti aminte de “Faleza Florilor“? Ei bine initiatorii acestui proiect, Ioan Popa-Baciu si grupul de facebook Oradea Suntem Noi, lanseaza “Faleza Florilor” 2.0!

Lansăm acțiunea “faleza florilor 2018 “, proiect care constă în igienizarea, plantarea si întreținerea florilor in jardinierele din beton de pe malul Crisului Repede. Cei care doresc să se implice în acest an, sunt rugați să se înscrie în Grupul “Faleza Florilor” unde vom comunica si vom stabili împreună un calendar al activităților.“, spune Ioan Popa-Baciu.

Anul acesta este Anul Centenarului, mi-as dori ca fiecare oradean sa adopte o jardiniera, sau macar sa adoptam 1918 jardiniere, celebrand, in acest fel, Centenarul si, cred, stabilind, totodata, un record“, spune administratorul grupului Oradea Suntem Noi.

Citeste si: “Faleza Florilor” – adopta si tu un ghiveci si transforma Oradea in Orasul Florilor

decathlon.ro

În acest an, dat fiind precedentul de anul trecut când unele companii si institutii de învățământ au aflat destul de târziu dar și cu privire la protecția acestor zone, vom încerca să facem tot ce se poate sa promovăm și să discutam serios despre protejarea așa cum se cuvine a muncii noastre, mai spun organizatorii

Împreună cu această platformă civică online “Oradea Suntem Noi”, în acest an 2018, vom continua implicarea în proiectul “FALEZA FLORILOR”. 

Ne vom organiza din timp astfel încât să ne asigurăm că vor fi adoptate mult mai multe jardiniere(eu cred ca vor fi mai mulți doritori decât ghivece  ), vor fi plantate flori care să reziste mult mai bine si mai ales că va exista o responsabilitate din partea autorităților privind protejarea ghivecelor si implicit a zonei.

Vom invita din timp pe lângă persoane fizice care iubesc florile și frumosul, grădinițe, școli, firme si alte instituții. Dacă va fi necesar vom comanda din timp florile de la anumiti producători pt a le cumpara la un alt preț si o calitate superioară.

În tandem cu acest proiect vă propun să demaram o acțiune la nivelul întregului oraș( pt a implica persoane care nu se pot deplasa până in centru)de identificare a zonelor gri, spații publice vizibile de dimensiuni reduse în care cresc bălării, care pot face obiectul unor acțiuni similare de “adoptie” pe care sa le mobilam cu flori! 
Aștept sugestiile voastre, in acest sens vă invitam să vă inscrieti in grupul “faleza florilor” unde să putem discuta pe îndelete.

Asadar alaturati-va grupului, fiti implicati si nu uitati sa iubiti Oradea, in fiecare zi!