Oradea a primit trofeul „Marul  de Aur”. In Romania au fost oferite doar 6 asemenea distinctii
Turism

Oradea a primit trofeul „Marul de Aur”. In Romania au fost oferite doar 6 asemenea distinctii

Oradiei i-a fost decernat ieri, 15.06.2019, trofeul „Marul de Aur” pentru intensa activitate in dezvoltarea si promovarea turismului, premiul fiind oferit de Federatia Internationala a Presei din Turism (FIJET).

Preşedintele FIJET, Tijani Haddad, a oferit trofeul „Mărul de Aur” managerului de destinație, Mihai Jurca, în cadrul unei ceremonii care s-a tinut sambata, 15 iunie în Cetatea Oradea, sala cu Grifoni.

Managerul Asociatiei pentru promovarea turismului din Oradea si Regiune, Mihai Jurca, a declarat pentru InfoOradea: „Acest premiu ne onoreaza si este un simbol al muncii acestei administratii din ultimii 10 ani.

Candidatura oraşului Oradea pentru „Mărul de Aur” a fost anunţată şi susţinută de Clubul Presei de Turism FIJET România la Congresul FIJET organizat la sfârşitul anului trecut la Marrakech, în Maroc, decizia fiind luată, după analizarea dosarului de candidatură, de Comiterul Executiv al FIJET, în luna martie a acestui an. Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusă pentru a se alătura galeriei de destinaţii din întreaga lume, premiate cu Mărul de Aur, este atractivitatea sa turistică.

Trofeul „Marul de Aur”, reprezinta simbolul multumirii pentru munca depusa si in egala masura este un mesaj care ne responsabilieaza si mai mult pentru munca pe care trebuie sa o mai depunem„, a mai adaugat Mihai Jurca pentru InfoOradea.

FIJET consideră că trofeul „Mărul de Aur” recompensează municipalitatea pentru intensa activitate de promovare şi dezvoltare a turismului din Oradea şi, totodată, o va încuraja să continue. Pe de altă parte, trofeul „Mărul de Aur” va contribui la creşterea vizibilităţii internaţionale, prin modul în care Oradea va fi promovată de către jurnaliştii membri FIJET.

Începând din anul 1970, FIJET a acordat 68 de „Mere de Aur”. Trofeul „Mărul de Aur”, care va ajunge în curând la Oradea, este al 6-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air şi municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News