Oradea a donat paine celor nevoiasi, in prima editie a acestui eveniment
Diverse

Oradea a donat paine celor nevoiasi, in prima editie a acestui eveniment

Oradea doneaza o paine - 22.01.2019Înainte de toate, începem prin a mulțumi tuturor oamenilor implicați în acest proiect „Oradea donează o pâine”. Avem în grup  psihologi, jurnaliști, studenți, oameni care lucrează în diverse domenii de activitate, suntem diferiți, dar ne unește acest sentiment, bunătatea. Aceștia din puținul lor au pus mână de la mână pentru a oferi celor în nevoi un minim existențial: o pâine, în prima ediție din 22 ianuarie 2019.

Pe cât de nesemnificativ poate părea o pâine, ne-am dat seama că pentru mulți înseamnă enorm. Sunt oameni care nici măcar acea pâine nu și-o permit. Și da, trăim în 2019 însă ne confruntăm totuși cu această realitate.

Proiectul „Oradea donează o pâine” se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine aducând-o în punctele de distribuție și aceia care au o necesitate oprindu-se a-și lua o pâine din cutia amplasată în aceste puncte.

 Pentru acest început al ediției ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv invitației noastre. Pe lângă cele 150 de pâini pregătite de organizatori în cele trei locații, bucuria trăită în acea zi trebuie împărtășită spunându-vă că acele cutii ba se goleau, ba se umpleau de la minut la minut.

Ne dorim ca acest proiect să fie unul cu o ritmicitate lunară pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni, familii, copii, etc. În acest sens invităm în continuare populatia orădeană să ofere în măsura posibilității acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.

La încheierea evenimentului, cu toate pâinile rămase din ajutorul oferit am decis ca o parte din acestea să le donăm azilului de bătrâni din zona Episcopia cât și tinerilor și oamenilor ce s-au aciuit la conductele de pe strada Shakespeare, aceștia fiind foarte fericiți, mulțumindu-ne în repetate rânduri pentru acest act de binefacere.

Poate nu ne putem da seama cât de mult înseamnă o simplă pâine pentru cineva în nevoie dar vă spunem sincer și din suflet că și noi cu emoție am descoperit realitatea văzând acei oameni care pe fracțiune de secundă au desfăcut punga pâinii și au început să mănânce înghițind cu sughițuri deoarece în acea zi a fost prima lor bucată de pâine.

Mână de la mână, atât cât putem și cât avem chiar de nu reușim să schimbăm în totalitate această lume însă putem încerca să o lăsăm mai bună decât am găsit-o.

 Fiecare ajutor primit a însemnat enorm și vă mulțumim pentru dăruire. Reamintim că se poate ajuta cu pâine/proiect însă totul organizat, toți aceia care doresc se pot implica și voluntari cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine, implicarea contează. Orice ajutor indiferent care ar fi el, este bine venit și îl așteptăm la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau puteți să ne scrieți pe pagina de facebook https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/ 

Să nu încetăm niciodată să trecem nepăsători.

Povestea continuă apreciind deschiderea autorităților locale, o nouă ediție este pregătită pentru luna februarie, în curând revenim cu data următorului eveniment.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News