Opera Vox revine la Oradea, in iunie, cu Traviata de Giuseppe Verdi
Evenimente

Opera Vox revine la Oradea, in iunie, cu Traviata de Giuseppe Verdi

Opera Vox revine la Oradea cu o noua opera de calibru; TRAVIATA de GIUSEPPE VERDI,  in cadrul unui eveniment ce se va desfasura la Teatrul Regina Maria, in data de 6 Iunie 2018, incepand cu ora 19.

Acest spectacol vine la cererea publicului, dupa succesul extraordinar cu opera Nabucco din luna Aprilie.

In rolurile principale, o soprana  romanca care a cantat rolul Violetei in foarte multe  teatre din Europa si din lume si doi solisti italieni de prestigiu.

Este vorba de soprana Cristina Simionescu de la Opera Nationala Romana Iasi, solista care a cantat rolul Traviatei in toate teatrele de opera din tara si in foarte multe teatre din strainatate. Este rolul care a consacrat-o si a facut celebra in Europa si in lume.

interlink.ro

Tenorul Angelo Forte (Italia),este cunoscut publicului oradean, el interpretand in anul 2014, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Oradea (FITO) rolul razboinicului Radames din opera Aida de Giuseppe Verdi, tenor care a impresionat prin frumusetea si prezenta scenica.

Baritonul Alfio Grasso este deja foarte cunoscut in Oradea. De curand a ridicat publicul oradean in picioare dupa interpretarea cu multa sensibilitate a rugaciunii “Dio di Giuda”  din opera Nabucco. Se cere mentionat faptul ca Alfio Grasso a cantat rolul lui Giorgio Germont din Traviata alaturi de nume foarte mari ale liricii universale, o amintim aici doar pe Mirella Freni,cu care a cantat Traviata  la celebrul Teatru de Opera din Roma.

Conducerea muzicala si regia spectacolului vor fi asigurate de doua cadre universitare.

Dirijorul spectacolului este Prof.Univ.Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea George Enescu, iar montarea scenica ii apartine lect.univ.dr. Ligia Ghilea de la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-

Ne găsești și pe Google News