Continua faza pe cartiere a votului pentru proiectele cu bugetare participativa
Stiri Oradea

Continua faza pe cartiere a votului pentru proiectele cu bugetare participativa

chilipirul-zilei.ro/
În data de 18 aprilie, după finalizarea procesului de vot online, au început dezbaterile publice în cartierele din Oradea, în cadrul etapei a doua a proiectului de bugetare participativă.

Până acum întâlnirile au avut loc în zonele Oncea, Centru, Ioșia și Rogerius. Peste 2500 de orădeni au luat parte la aceste întâlniri organizate de municipalitate până în prezent în cadrul etapei votului cu urna a proiectelor de bugetare participativă pe care cetățenii le doresc a fi implementate în oraş.

Viceprimarul Florin Birta și directorul Eduard Florea le-au prezentat participanților cele mai importante proiecte care privesc cartierele lor, dar le-au explicat celor prezenți că la vot pot alege din toate cele 42 de proiecte care au trecut de votul online. S-a votat cu ajutorul buletinelor de vot și a urnelor, iar cetățenii au avut posibilitatea să voteze câte un proiect pentru fiecare categorie din cele șapte pentru care au fost depuse propuneri.

Buletinele de vot cuprind rubrici în care este obligatorie menţionarea numelui, adresei şi codului numeric personal al celui care l-a completat pentru evitarea votului multiplu.

decathlon.ro

,,Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la aceste întâlniri și îi invităm în continuare pe cetățeni să participe în număr cât mai mare pentru a vota proiectele de înfrumusețare a cartierelor din oraș”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Calendarul următoarelor întâlniri este:

Rogerius

Școala Gimnazială Nr. 16 – Sala de sport

Str. Călugăreni nr. 4

Joi, 03.05.2018 ora 18

Episcopia

Cămin Multifuncţional Episcopia „Bocskai Istvan”

Str. Ciucaşului nr. 11

Vineri, 04.05.2018 ora 18

Podgoria

Hotel Terra

Str. Făcliei, nr. 29

Luni, 07.05.2018 ora 18

Peste 5000 de votanți unici au votat în cadrul etapei de vot online, finalizată cu peste 14.000 de voturi. După finalizarea întâlnirilor cu cetățenii din cartiere, municipalitatea va organiza întâlniri în incinta primilor 10 angajatori din Oradea, unde angajații vor putea și ei vota proiectele din cadrul bugetării participative.

Pentru selecția finală a celor 10 proiecte, 50% va reprezenta ponderea votului online iar 50% votul din cadrul dezbaterilor publice.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul în curs.