O tanara din Oradea, alaturi de sotul si mama ei, au reusit sa creeze o adevarata retea de bani falsi. La perchezitie, politistii au descoperit peste 200.000 de euro ce urmau sa ajunga pe piata
Juridic

O tanara din Oradea, alaturi de sotul si mama ei, au reusit sa creeze o adevarata retea de bani falsi. La perchezitie, politistii au descoperit peste 200.000 de euro ce urmau sa ajunga pe piata

Peste 200.000 de euro falsi au fost descoperiti la o tanara din Oradea, in varsta de 27 de ani, care impreuna cu sotul si mama ei au reusit falsifice si sa scoata pe piata mai multe bancnote false.

Bancnotele erau tiparite cu o imprimanta performanta si vandute apoi pe olx si alte site-uri de mica publicitate ca recuzita.

Intreaga afacere a fost descoperita de politistii BCCO din Ploiesti, dupa ce un tanar din Prahova s-a filmat pe tiktok inconjurat de un teanc mare de bani. Ulterior o prostituata a anuntat politia ca a fost platita cu bani falsi, iar polițiștii au intrat pe fir. Clientul prostituatei a mărturisit de unde avea bancnotele false și de aici anchetatorii au ajuns la sursa.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au documentat, începând cu luna iulie a.c., activitatea unei grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, care ar fi acționat pe teritoriul României„, se arata in comunicatul politiei

Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități.

Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere și următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi” mai precizeaza politistii.

De asemenea, au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și o armă neletală deținută ilegal.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, față de 6 dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru sesizarea instanței competente, cu propunere de arestare preventivă.

Ne găsiți și pe Google News