O studenta a Universitatii Oradea a obtinut premiul I la un concurs national de traduceri, dintr-un autor francofon
Educatie

O studenta a Universitatii Oradea a obtinut premiul I la un concurs national de traduceri, dintr-un autor francofon

Cristina Jurcuţiu, studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, anul III, specializarea franceză-română, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon Mot à Monde, organizat de Institutul Francez Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei, Agenţia Universitară a Francofoniei si Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, concurs aflat la cea de-a 11-a ediţie, la care participă anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova.

Anul acesta fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul Le corps de ma mère al scriitoarei Fawzia Zouari. Din juriu au făcut parte:

  • Rodica Baconsky – preşedinte; traducătoare şi profesor la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;
  • Simona Modreanu –  traducătoare şi profesor la Facultatea de Litere a Universitatii „Al. I. Cuza” Iași;
  • Alina Pelea – traducătoare şi conferenţiar la Facultatea de Litere a Universitatii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;
  • Florina Ilis – scriitoare şi conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;
  • Darko Ristovski – lector francez la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Ceremonia de premiere va avea loc la Cluj.Napoca în luna noiembrie, în prezenţa scriitoarei.

Cristina Jurcuţiu aduce Facultăţii de Litere din Oradea cel de-al cincilea premiu I la acest concurs. Frumos palmares, care include şi două premii II naţionale obţinute de studenţii noştri la ediţiile anterioare.

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.