Lemne de foc fără documente legale, confiscate de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice.
Stiri Oradea

Lemne de foc fără documente legale, confiscate de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice.

Miercuri, 14 iunie a.c., poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Oradea au acţionat pe raza municipiilor Oradea şi Beiuş şi în localităţile adiacente, pentru a preveni şi combate delictele silvice.

Astfel, la ora 09.00, pe raza comunei Borș, judeţul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din comuna Acățari, judeţul Mureș, angajat al unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Mureş, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu semiremorcă 20 metri cubi de lemne de foc, diverse specii, fără proveniență legală conform normelor în vigoare.

Față de societatea comercială respectivă a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2.300 lei şi semiremorca au fost ridicate în vederea confiscării.

În cadrul acţiunii au fost controlate şapte autovehicule care efectuau transport de material lemnos, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 25.000 lei. Totodată, au fost ridicaţi în vederea confiscării 70.29 metri cubi de material lemnos, în valoare de 11.530,25 lei.