O noua premiera medicala la Spitalul Judetean Oradea. A fost folosita tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive
Sanatate

O noua premiera medicala la Spitalul Judetean Oradea. A fost folosita tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive

În premieră pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în cadrul Clinicii de Urologie s-a efectuat o cistectomie radicală laparoscopică pentru un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ. Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat utilizând tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive.

Intervenția a fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean.

Echipa operatorie a fost coordonată de către Dr. Bogdan Feciche – medic primar urolog și Dr. Simona Mîrț – medic primar ATI.

            În vârstă de 68 de ani, pacientul a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus. Intervenția a avut loc în data de 6 martie, iar o săptămână mai târziu s-a externat. În momentul de față, pacientul este acasă, în stare bună și urmează să înceapă tratamentul oncologic.

            De la începutul anului 2023, echipa a efectuat peste 20 de intervenții uro-oncologice laparoscopice dedicate tumorilor renale (nefrectomii radicale și parțiale), adenocarcinomului prostatic (prostatectomie radicală laparoscopică) și tumorilor suprarenale (adrenalectomia laparoscopică).

Aceste realizări îndreptate spre binele pacienților sunt o continuare firească a școlii urologice de prestigiu formată și dezvoltată la Oradea, de către prof. dr. Gheorghe Bumbu.

Ne găsiți și pe Google News