Numarul mortilor cauzate de gripa, in Romania, a ajuns la 8
Sanatate

Numarul mortilor cauzate de gripa, in Romania, a ajuns la 8

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un băiat de 17 ani din Teleorman având virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal. 

In urma cu 2 zile, un baietel de 11 luni a murit in capitala, el nefiind vaccinat. Micuțul fusese diagnosticat cu gripă de tip A. 

In judetul Bihor, pana saptamana trecuta nu au fost semnalate cazuri de gripa de Tip A si asociate cu aceasta, insa numarul imbolnavirilor prin infecţii acute respiratorii este in crestere, potrivit unui comunicat al DSP Bihor.

interlink.ro

Saptamana trecuta au fost semnalate 2639 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în creștere faţă de săptămâna precedentă (2180 cazuri), valoarea fiind mai mare faţă de săptămâna similară din sezonul anterior (2593 cazuri raportate în săptămâna similară din sezonul 2017-2018). Din cele 2639 cazuri au necesitat internare 105 cazuri. In timp ce numarul cazurilor de imbolnavire de de pneumonie şi bronhopneumonie este in scadere fata de saptamana anterioara, 616 cazuri fata de 670 cate s-au semnalat saptamana anterioara si 673 semnalate in perioada similiara a anului trecut.

Totusi, la ora actuala peste 170 de persdoane sunt internate in spital, cu complicatii.

Ne găsești și pe Google News