Nu uitati de Târgul Produselor Bihorene de sambata din Piata Unirii.
Evenimente

Nu uitati de Târgul Produselor Bihorene de sambata din Piata Unirii.

Orădenii sunt invitați sâmbătă, 22 iulie, în Piața Unirii, la o nouă ediție a „Târgului Produselor Bihorene”, o piață volantă care adună micii producători locali din Bihor.

Piața cuprinde o gamă variată de produse de calitate din întregul județ: legume din Borș și Biharia, fructe din Diosig, Săcuieni, Roșia și din dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuș, brânzeturi din Cubulcut, miere din Șișterea, Diosig și zona Podgoria, turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri și gemuri din Beiuș și Oșorhei, produse de lavandă din Calea Mare și Miheleu și flori din Satu Nou și Borș.

Târgul Produselor Bihorene are loc în fiecare sâmbătă, între orele 8:00 – 13:00, cu excepția zilelor în care Piața Unirii va găzdui evenimente.

Proiectul se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD). Municipiul Marghita și Municipiul Beiuș s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.

Micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate din ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, respectiv care au actele valabile privind producția proprie, pot participa la eveniment contactând Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, pe adresa de email: targbihor@gmail.com.

Prima editie a Targului de Produse Bihorene a avut loc in data de 15 iulie.

În Oradea, acest târg va fi organizat în fiecare sâmbătă, începând din data de 15 iulie. În acest parteneriat intră inclusiv Asociația Agricultorilor din Valea Ierului care se va ocupa de organizarea pieței volante cu produse tradiționale și locale.   Acest parteneriat în principal a fost încheiat pe o perioadă de un an de zile, iar târgul va avea loc în zona centrală a orașului, mai exact în Piața Unirii”, a explicat, într-o conferință de presă, primarul Florin Birta.

Consiliul Județean Bihor a semnat contractul pentru achiziționarea, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, a 50 de standuri unde vor fi expuse pentru vânzare produsele tradiționale locale. 

Ne găsiți și pe Google News