Nu există niciun pericol radiologic pentru populaţie sau pentru mediu in Romania, dupa explozia de la baza navala din Arhangelsk
Diverse

Nu există niciun pericol radiologic pentru populaţie sau pentru mediu in Romania, dupa explozia de la baza navala din Arhangelsk

In urma accidentului petrecut joi, cand la o bază navală din regiunea Arhangelsk. a explodat un motor de racheta, au aparut mai multe zvonuri ca deasupra Europei ar exista un nor radioactiv, mai ales, dupa ce Rusia a recunoscut ca explozia avut un caracter nuclear.

Potrivit InfoBucuresti, nu exista date care să confirme sau să indice existenţa unor factori de risc radiologic pentru populaţia de pe teritoriul României sau pentru mediu care să impună luarea unor măsuri de răspuns, au anunţat duminică, citand un comunicat comun al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Potrivit sursei citate, la ora emiterii comunicatului, nivelul radiaţiilor măsurate de către ANPM prin RNSRM se încadrează în limitele radioactivităţii mediului natural.

CNCAN, ANPM împreună cu IGSU precizează că nu există niciun pericol radiologic pentru populaţie sau pentru mediu.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News