Incendiu la un Pavilion al Spitalului de Psihiatrie din Oradea. Cinci persoane au ajuns la spital
Stiri Oradea

Incendiu la un Pavilion al Spitalului de Psihiatrie din Oradea. Cinci persoane au ajuns la spital

Incendiu la o sectie exterioara a Spitalului de Psihiatrie din Oradea, la ora 3 in noaptea de joi spre vineri, din cauza unei tigari aprinse de unul dintre pacientii sectiei. Trei pacienti s-au intoxicat cu fum sau au suferit arsuri, iar alaturi de doi angajati ai spitalului au fost transportati la UPU.

Intr-un comunicat al Spitalului Municipal Oradea se arata ca incendiul a avut loc la Pavilionul III in cadrul sectiei exterioare de Psihiatrie, cauza fiind fumatul. Au fost evacuate 24 de persoane, iar 3 pacienti si 2 angajati au ajuns la spital cu intoxicatii sau arsuri.

“Azi, 16.08.2019 ora 3, a izbucnit un incendiu in salonul 3 al Pavilionului III din cadrul Sectiei exterioare de Psihiatrie (strada Louis Pasteur, nr.26) a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Cauza probabila este fumatul (tigara aprinsa de un pacient in salon).

Personalul aflat in tura a intervenit imediat (pana la sosirea autospecialelor) si incendiul s-a limitat la salonul 3. in salon se aflau 4 pacienti, din care 3 au fost transportati de echipele de interventie la Serviciul UPU al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. Una din victime este in stare buna (revine la unitatea noastra), iar in urma evaluarii celorlalti doi pacienti starea acestora impune internarea in spitalul de urgenta. Doi angajati ai unitatii spitalicesti (un asistent medical si un ingrijitor) care au intervenit de urgenta la evacuarea pacientilor, se afla la UPU pentru investigatii, starea lor fiind stabila, dar impunandu-se aceasta evaluare.

La nivelul Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea s-a deschis o ancheta interna pentru a se cerceta cauza incidentului, modul de interventie si salvare a pacientilor din partea angajatilor cu atributii in acest sens. Monitorizam evolutia starii de sanatate a celor doi pacienti internati de urgenta”, se arata in comunicatul Spitalului Municipal