Ministerul Sanatatii a transmis ca măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.
Sanatate

Ministerul Sanatatii a transmis ca măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

mastin cu supapa
mastin cu supapa

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei, anunta ministerul Sanatatii

Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate sunt măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule, mai informeaza ministerul Sanatatii.

Informatia transmisa astazi de Ministerul Sanatatii se bazeaza pe o recomandare a Centrului de prevenire si control al bolilor din SUA, care explica ca supapa acesti masti se deschide la expiratie, eliberand virusul.

Cu toate acestea acest gen de masti au fost extrem de folosite pana la acest moment, considerate fiind de o protectie ridicata. Totusi, unii specialisti considera ca mastile FFP2 ofera un grad de protectie ridicat 

Probabil ca acest anunt va scadea drastic pretul acestor masti, care in unele farmacii ajunge si la 20 de lei bucata.

Ne găsiți și pe Google News