Lucrarile la parcarea subterana din strada Independentei au fost reluate. Cand se va finaliza
Stiri Oradea

Lucrarile la parcarea subterana din strada Independentei au fost reluate. Cand se va finaliza

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 8 august 2017, o conferință de presă în teren în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor la parcarea subterană din strada Independenței, unde recent au fost reluate lucrările.

,,Am deblocat lucrările la această parcare, am schimbat proiectantul datorită complexității lucrărilor și a faptului că era necesar ca proiectantul să fie prezent zilnic aici. Acum se toarnă o șapă de egalizare, urmează să se realizeze apoi stratul de hidroizolație și stratul radier de beton. Apoi, pe verticală, pe lângă pereții mulați, va continua construcția propriu-zisă a parcării, în așa fel încât la finalul anului viitor să avem parcarea finalizată”, a spus Florin Birta.

Valoarea totală a lucrărilor la parcarea subterană este de 24.150.000 lei fără TVA. Aceasta va avea aproximativ 400 de locuri de parcare amenajate pe patru nivele subterane, iar la finalul lucrărilor aici este prevăzută atât o zonă de promenadă, care să facă legătura cu cele două poduri, Sf. Ladislau și Podul Intelectualilor, cât și o piațetă deasupra parcării.

,,Este important să facem o parcare funcțională din toate punctele de vedere, aceasta fiind la doar 4 metri distanță de Crișul Repede. S-au găsit cele mai bune soluții pentru hidroizolație în așa fel încât să nu avem probleme cu apa care s-ar putea infiltra în nivelele subterane”, a ținut să sublinieze viceprimarul Birta.