Revine canicula! Joi, judetul Bihor se va afla sub COD PORTOCALIU de caincula, cand se vor atinge 39ºC
Vremea

Revine canicula! Joi, judetul Bihor se va afla sub COD PORTOCALIU de caincula, cand se vor atinge 39ºC

evomag.ro
Administrația Națională de Meteorologie a emis doua avertizari pentru vestul tarii si judetul Bihor, de COD GALBEN miercuri 9 august, respectiv COD PORTOCALIU, joi 10 august, de canicula.

Astfel,  in cursul zilei de miercuri (09 august) valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 

cod galben canicula 9 august

Joi (10 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

decathlon.ro

În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

cod portocaliu canicula 10 august

Judetul Bihor a iesit de curand de sub o avertizare prelungita de COD ROSU de canicula, cand timp de 3 zile temperaturile au urcat pana la 39ºC, maxima absoluta inregistrandu-se sambata, cand la statia meteorologica, temeperatura aerului a avut valoarea de 39,7ºC,

Recordul absolut de temperatura, inregistrat la Oradea, a fost in 20 iulie 2007, cand s-au atins 41,9ºC.