Judetul Bihor se afla sub cod rosu hidrologic!
Vremea

Judetul Bihor se afla sub cod rosu hidrologic!

Județul Bihor se află sub incidența unui Cod Roșu hidrologic, valabil până în data de 01,12.2023, ora 24.00, a unui Cod Portocaliu hidrologic, valabil până în data de 03.12.2023, ora 12.00 și a unui Cod Portocaliu meteorologic, valabil pentru zona de munte a județului, până în data de 01.12.2023, ora 15.00.

Vor aparea scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL pe afluentii Crisului Repede.

Judetul Bihor se afla deja sub incidenta unui cod portocaliu hidrologic, valabila pana in data de 3 decembrie

Citeste si: Pericol mare de inundatii pe raurile Holod, Crisul Negru si Crisul Repede. INHG a emis un cod portocaliu de viituri.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu hidrologic a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, iar pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” a fost activată grupa operativă și au fost prealertate subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile expuse fenomenelor hidrologice periculoase.

Evoluţia fenomenelor hidrologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, iar echipajele de pompieri acționează în teren pentru monitorizarea situației în zonele cu pericol de inundație și pentru gestionarea evenimentelor generate de ploile abundente.

În data de 01 decembrie a.c., între orele 09.20 – 11.40, pompierii militari bihoreni au acționat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni situate în Băile Felix și al unui hotel din localitatea Aleșd, respectiv din curțile a două gospodării din Oradea și Aleșd.

Pentru prevenirea și diminuarea efectelor fenomenelor hidrologice periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” recomandă bihorenilor respectarea următoarelor măsuri:

Ne găsiți și pe Google News