Pericol mare de inundatii pe raurile Holod, Crisul Negru si Crisul Repede. INHG a emis un cod portocaliu de viituri.
Vremea

Pericol mare de inundatii pe raurile Holod, Crisul Negru si Crisul Repede. INHG a emis un cod portocaliu de viituri.

Institutul National de Hidrologie  a emis doua avertizari Cod galben si portocaliu pentru mai multe rauri din judetul Bihor, valabile din aceasta seara, timp de 72 de ore

Conform situației hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 72 de ore, hidrologii INHGA au instituit Codul Portocaliu începând de mâine, 1 decembrie, ora 3:00, până duminică, la prânz.

În acest context vor fi vizate râuri din bazinele hidrografice: Crişul Repede  si Crişul Negru

De asemenea, începând de astăzi, 30 noiembrie, ora 18:00, va intra în vigoare Codul Galben, cu valabilitate până duminică, la miezul nopții.

Acesta va afecta râuri din bazinele hidrografice: râul Barcau si Crisul Repede.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

„Menționăm că acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Alba şi Hunedoara”, se arata in informarea INHG

INHG recomandă respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

Ne găsiți și pe Google News